Хляб с квас

Хляб с квас

Нашият хляб - изработен изцяло ръчно чрез естествена ферментация с автентични български закваски /квас/. Рецептите за хляб са авторски, разработени с много любов в продължение на години. Брашното и останалите суровини са специално подбрани от най-добрите производители в региона. Времето, необходимо за замесване, офрмяне, втасване и изпичане е над 8 часа. Всичко това прави нашия хляб здравословен и уникален по вкус! 

Квасът е естествения процес за набухване на хляб, древната и първоначална форма, открита по времето на египтяните и използвана по цял свят. В него съществуват и млечни бактерии, и гъбени бактерии. Квасът представлява брашно замесено с вода на гъста каша. В тази гъста смес се активират много ензимни и бактерийни процеси. Квасът носи белезите на живо същество - расте, остарява, заспива понякога, затова трябва да се поднови, захрани. Той дава силата на хляба да стои мощен, голям и мек.

Нашият хляб:

100% лимец с пшенична закваска, 

100% ръжен хляб със семена и ръжена закваска,

Ръжено-пшеничен хляб с 8 вида семена и ръжена закваска, 

Селски автентичен хляб със семена и ръжена закваска, 

Пълнозърнест грахам с пшенична закваска, 

Симиден хляб със симидена закваска Окалък, 

Ръжено-пшеничен хляб с ръжена закваска, 

Доматен хляб с маслини и пшенична закваска,

Царевичен хляб със семена.Хлябът, солетките и гризинките  се продават на Фермерския пазар в МОЛ Варна в събота от 11 до 15 часа, на Фермерския пазар в кв. Чайка в сряда от 15 до 19 часа и в магазини Родопа милк с адреси във Варна:

ул. Никола Михайловски 17

ул. Прага 2

ул. Патриарх Евтимий 12.

 

Няма продукти в тази категория.